top of page
  • Forfatterens bildePsykologkontakten

Psykolog Danielle Legland er aktuell med kronikk i Dagsavisen

Oppdatert: 9. jul. 2022

Psykolog Danielle Legland har skrevet en kronikk hvor hun inviterer til refleksjon omkring forholdsmessighetene av dagens smitteverntiltak. Under bildet kan du lese et utdrag fra artikkelen. Fullversjonen leser du her: https://www.dagsavisen.no/debatt/2022/01/17/er-vi-for-tilpasningsdyktige/"Restriksjonens klamme hånd har nemlig lært oss å temme vår begeistring. Vi mister evnen til å glede oss til alt fra en øl med en venn på pub, til de store begivenhetene i livet som dåp, konfirmasjon og bryllup. Sorgene må vi også i større grad håndtere selv, og vi mister retten til å sørge kollektivt i en begravelse.

Nå er jeg lei av å høre mine egne ord om mulighetene i dette, selv om det helt sikkert finnes flere. Når pasienter åpenhjertig forteller meg hvordan de har det har jeg lyst til å gi dem rett og si «JEG VET, DETTE SUGER!». Pardon my French.

Jeg jobber daglig med pasienter med depressive lidelser, der følelser som har blitt lagt lokk på i lang tid er noe av drivkraften i lidelsen. Lærer vi å legge lokk på forventning og glede er veien til nummenhet og nedstemthet kort.

Arne Holte, tidligere assisterende direktør i Folkehelseinstituttet, mener depresjon er en av lidelsene innenfor psykisk helse som belaster landet mest. Psykiske lidelser gir samlet større helsetap enn noen annen sykdom, og er blant topp tre på listen over sykdommer som gir tapte friske leveår." Trenger du noen å snakke med? Sjekk ut våre psykologer og les mer om hvordan psykologtimer på nett fungerer her

48 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page