top of page

Hvem er vi?

Vi i Psykologkontakten brenner for å øke befolkningens tilgang på psykisk helsehjelp. Les mer om oss og hvordan vi ble til.

Om oss

Psykologkontakten startet opp som et lite nettbasert psykologkollektiv under koronapandemien. Den gangen var målet å nå ut med psykologisk bistand til de som slet psykisk, men som ble begrenset av smittevernstiltakene. Initiativet fikk raskt oppmerksomhet i flere av landets aviser (Avisa Oslo, Nordlys, iTromsø, Harstad tidende, iHarstadRana Blad), og etterspørselen ble høyere enn vi hadde forventet. Det viste seg at videokonsultasjonene fungerte godt, og at folk synes det var praktisk. Også etter gjenåpningen av landet så vi at det var et stort behov psykologtjenester på nett. Vi har derfor utvidet vårt team flere ganger, og er i skrivende stund blitt en gruppe på 10 psykologer. På daglig basis har vi klienter fra hele Norge, fra øst til vest og fra nord til sør. 

Psykologkontakten_om_oss_psykolog_online_terapi_nett_Ingeborg_Nilssen_Bjarne_Øverland_avis
Psykologkontakten_om_oss_psykolog_online_terapi_nett_Ingeborg_Nilssen_Bjarne_Øverland.jpg
visjon psykologkontakten psykologtimer på nett digital klinikk

Vår visjon

Vår visjon er øke folks tilgang på psykisk helsehjelp. Vi ser at behovet i befolkningen er mye større enn tilbudet, og det har lenge bekymret oss. Ventetidene er for lange, og tilbudet er for lite fleksibelt. Mange har lang reisevei, eller de finner ikke tid til å møte fysisk på et kontor. Samtidig vet vi at samtaleterapi med psykolog på nett viser seg like effektivt som tradisjonell terapi. Det mener vi er en svært god grunn til at bruk av teknologi i psykiske helsetjenester bør oppskaleres. Vi tror på at vi i fremtiden vil se fulldigitale offentlige klinikker, og vi vil at vår tjeneste, som per i dag er helprivat, skal kunne bane vei for dette.

Våre psykologer

Psykologkontakten består av et team med godt kvalifiserte og erfarne psykologer som tilbyr terapi på nett. Samtlige av våre psykologer fordyper seg faglig og benytter seg av evidensbaserte metoder. I rekrutteringen har vi håndplukket psykologer som vi kjenner til fra før, og som vi er trygge på som medmennesker, så vel som faglig. Dette har vært et bevisst valg, da forskning viser at relasjon mellom klient og psykolog i stor grad påvirker behandlingsutfallet. Hos oss kan du derfor være trygg på at du vil møte en vennlig og interessert person, som også har den psykologfaglige tyngden med seg. Alle våre psykologer er medlemmer av norsk psykologforening og har autorisasjon som norsk helsepersonell. Hos oss får du time raskt, og du trenger ingen henvisning.

Psykolog_på_nett_Toini_Kern_Vidar_Kristiansen_psykologkontakten_online psykolog.jpg

Podcasts

Podcast med psykolog Danielle Legland
Podcast med psykolog Vidar Kristiansen
1.jpg
Podcast med psykolog Silje Berg

Hør psykolog Danielle Legland snakke om karrierebytte og skam

 

Hør psykolog Vidar Kristiansen snakke om grenser og hvordan ivareta dem.

 

Hør psykolog Bjarne Øverland snakke om videoterapiens fordeler, utfordringer og fremtidens helsetilbud

 

Hør psykolog Silje Berg snakke om temaet: "Kan våre egne tanker lure oss?"

 

Følg oss på Instagram og facebook

Hva er hemmeligheten bak et lang og godt liv instagrampost psykologkontakten
Instagram post psykologkontakten 4 fakta om depresjon
Hvordan kjennes følelser ut i kroppen psykologkontakten instagram
  • Instagram
  • Facebook Social Ikon

Våre samarbeidspartnere

Skjermbilde 2022-07-04 kl. 11.13.31.png
Awakn Clinics
Vipps
Whereby
EasyPractice
Mk regnskap
bottom of page