Bestill time til psykolog på nett!

Kort ventetid og enkel online timebestilling.

Velg psykolog på nett_bestill time til online psykolog_Psykologkontakten.jpg

Velg psykolog og bestill time

Les mer om oss og finn den psykologen som passer best for deg. 

få epost til samtalerom_videokonsultasjon med psykolog på nett.jpg

Få en epost med en videolenke

Løsningen vår krever ingen nedlastning og er kryptert og sikker.

Trykk på lenken for å snakke med psykolog.jpg

Trykk på lenken når du har time

Når tidspunktet for timen din kommer, trykker du bare på lenken du har fått tilsendt.  Videoløsningen fungerer på PC, nettbrett og mobil. Psykologen møter deg alltid via sin PC.

Anførselsegn
Stjerne for god anmeldelse
Stjerne for god anmeldelse
Stjerne for god anmeldelse
Stjerne for god anmeldelse
Stjerne for god anmeldelse

Veldig nyttig, gode løsninger, god hjelp og uproblematisk å møte psykologen på nett i

stedet for fysisk.

Anførselstegn

Mann (42)

Hvordan foregår en psykologtime på nett i praksis?

Selve gjennomføringen av konsultasjonene foregår via det prisbelønnede videosystemet Whereby. Dette er en norskutviklet løsning som brukes av flere av de store sykehusene i landet. Whereby krever ingen innlogging eller nedlastning, og er dermed svært enkelt å bruke. Samtalene foregår i et låst samtalerom, som psykologen aktivt må slippe deg inn i. Løsningen er ende-til-ende kryptert, hvilket innebærer at samtalene er helt trygge og følger alle GDPR-retningslinjer.

Whereby har funksjoner som gjør det mulig for deg og din psykolog å se på nyttige videoer sammen, dele skjerm, eller visualisere psykologiske konsepter på en virtuell tavle. Løsningen er spesielt godt egnet til en-til-en samtaler, da turtakingen oppleves enklere og smidigere enn ved mange andre videoløsninger. I en fersk undersøkelse  fra Wirecutter rapporterte 86% av de spurte at de foretrekker Whereby over Zoom. 

Hvordan dokumenteres samtalene?

Når helsehjelp ytes foreligger det en journalplikt jf. helsepersonelloven. Derfor journalføres samtlige konsultasjoner som gjennomføres via Psykologkontakten. Dette innebærer at det opprettes en journal i ditt navn hvor psykologen etter hver time vil dokumentere de viktigste punktene omkring hva dere har snakket om. Journalen brukes på denne måten både som et arbeidsverktøy for psykologen, men også som en sikkerhet for våre klienter, da det er visse krav til hva en journal skal inneholde av vurderinger.

Journalen er på ingen måte hemmelig, og på forespørsel vil du få den utlevert av oss. Vi benytter oss av et danskutviklet journalsystem kalt EasyPractice. Dette systemet er kryptert, krever to-faktor- innlogging for alle psykologene, og følger GDPR-lovgivningen. Dermed skal du kunne være trygg på at sensitiv informasjon omkring din person er godt sikret og ikke vil komme på avveie. 

Hva synes psykologene om terapi på nett?

Anførselsegn

Ofte synes jeg faktisk at det har vært lettere å bygge en relasjon på video. Det tror jeg har med at avstanden skjermen gir, gjør det litt lettere for folk å åpne seg. For mange er det utfordrende å skulle åpne seg til en helt ny og fremmed person. Dessuten er terapirommet ganske intimt. På nett er det akkurat som at avstanden tar litt brodden av dette, slik at man våger litt mer. Når man ikke holder så mye tilbake, er det ofte lettere å tenke høyt, reflektere og å komme mer i kontakt med sitt indre. Dermed får man også ofte mer ut av terapien! I tillegg sier forskningen at å gå til psykolog på nett er like effektivt som fysiske møter, og det på tvers av en rekke psykiske plager og lidelser.  

Din terapi, din valgfrihet

Ta det i ditt tempo. Tilpass lengden på timene selv. 

45

min

60

min

90

min

Hva skjer i første samtale?

Det er vanlig å føle seg litt spent før første samtale. Mange lurer på om problemene deres er store nok, om kjemien med psykologen vil bli god, eller om de vil klare å formulere seg presist nok. Det er helt normalt. Vi vil derfor gjøre vårt ytterste for at du skal føle deg ivaretatt og trygg.


Hos oss er ingen problemer for små. Forskning viser nemlig at det er svært gunstig å ta tak i sin mentale helse tidlig, før problemene vokser seg større. Kom som du er, så finner vi sammen ut av hvordan vi kan hjelpe deg.


I første samtale vil vårt fokus være å kartlegge hva du ønsker hjelp til, hvilke mål og forventninger du har til terapi, samt å bli bedre kjent med deg. Hvis vi etter første samtale klarer å skape en felles forståelse omkring dine utfordringer, har vi et godt grunnlag for videre terapi.  

Hvor lenge bør man gå i terapi?

Når man bestiller time til psykolog lurer man ofte på hvor lenge man bør gå i terapi før man kan forvente effekt. For noen holder det med 1-5 timer, mens andre har behov for mer langvarig oppfølging. Dette er svært individuelt, og avhenger av problemstilling. Vi følger deg opp kort eller lenge, alt etter hva du trenger.  Med vår prøveterapi kan du teste ut om terapi kan være noe for deg!

Psykolog nett_Bestill time psykolog_Psykolog online_Psykologkontakten_Samtale_terapi.jpg
Medlem av norsk psykologforening.Medlem av norsk psykologforening. Psykolog på nett. Psyko

Første samtale
kr. 890,-